Indirect Tax Manager

Indirect Tax Manager
landelijk

Onze opdrachtgever is een middelgrote Accountants- en Adviesorganisatie met meerdere vestigingen in het land. De  kantoren zijn zeer goed in hun regio geworteld en kunnen gebruik maken van een goed uitgeruste centrale staf en van diverse bureaus vaktechniek. De kernactiviteiten zijn accountancy en belastingadvies, aangevuld met bedrijfsjuridische advisering. Kwaliteit, ondernemerschap, directheid, verbindend en scherpzinnigheid zijn de fundamentele merkwaarden van deze organisatie.
Het is een heel toegankelijke organisatie met een open, informele bedrijfscultuur. De lijnen naar de klant zijn kort en persoonlijk. Door de platte organisatiestructuur wordt onnodige regelgeving vermeden. Hierdoor is een non-bureaucratische organisatie ontstaan met een minimum aan overhead. Concurrerende uurtarieven, met handhaving van een respectabel winstniveau, zijn het resultaat.

De btw-adviesgroep binnen de organisatie is een jong en dynamisch team. De gevarieerde klantenkring bestaat uit Nederlandse MKB+ bedrijven t/m grote buitenlandse organisaties. De btw-adviesgroep heeft een landelijke dekking en werkt intensief samen met de verschillende disciplines en de branche- en kennisgroepen binnen de organisatie. Daarnaast wordt samengewerkt op internationaal niveau met de btw-adviseurs van de buitenlandse kantoren. Dit staat garant voor uitdagend en afwisselend werk.

Wij zoeken een:

vacature: Indirect Tax Manager

met ervaring in de internationale sector voor de uitbreiding van het Indirect Tax team. Het is de bedoeling dat je het aanspreekpunt wordt voor internationale vraagstukken op het gebied van de btw. Het gaat daarbij om zowel advies als compliance projecten en kan inhoudelijk ook de douane-, accijns- en fiscale vertegenwoordigingspraktijk raken. De focus zal daarom ook liggen op de internationale handelssector en de logistieke sector.

Jouw takenpakket bestaat tevens uit het managen van Europese btw-projecten waarbij nauw wordt samengewerkt met de kantoren uit het internationale  Netwerk. Hiertoe behoort in ieder geval de aanwezigheid en inzet voor de jaarlijkse European Tax Conference.

De korte lijnen (zowel intern als extern) zorgen ervoor dat je veelal zelfstandig je werkzaamheden kunt uitvoeren en ontwikkelen. Je bent dan ook (eind)verantwoordelijk voor een deel van onze cliëntenportefeuille. Bij je uitvoering van je werkzaamheden werk je ook veel samen met andere disciplines en specialisten.

Het Indirect Tax Team van onze opdrachtgever is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vast team en is met name geconcentreerd in Utrecht. Het is de bedoeling om het team op korte termijn nog verder uit te breiden. De vacature is in beginsel niet plaatsgebonden, maar onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat voor de regio Oost-Nederland (Arnhem-Zwolle) of een kandidaat voor de regio Eindhoven/Den Bosch.

Profiel

  • afgeronde universitaire opleidingen Fiscaal Recht of Fiscale Economie
  • afgeronde NOB-opleiding
  • minimaal 6 jaar relevante werkervaring
  • beheersing van de Engelse taal goed in woord en geschrift
  • affiniteit met internationale handel
  • Affiniteit met andere indirecte belastingen is een pré (zoals accijnzen en douanerechten)
  • Kritisch op eigen- en teamwerkzaamheden
  • Representatief met sterke communicatieve vaardigheden

Klik hier voor een overzicht van alle vacatures